original.jpg

Thl antoi painavan ohjeistuksensa , vaikka maskipakkoa ei ole, on suositus vahva ja kaikki siihen liittyvä sivu toiminta on hieman  vaikeasti ymmärrettävää ja vielä vaikeammin toteutettavaa. 

Vaikka asiaa miten pyörittelisi, niin joukkoliikenteessä maskin vaihtaminen kolmen minuutin saippua käsinpesuineen ei onnistu, ei ainakaan  hsl busseissa ja kolmen minuutin matkalla.Vaikka asiantuntijat ohjeistaa :vaihda, ensin pese ja vaihda ja keitä kotona ja......

 Mutta näitä kolmen minuutin suosituksia voi yrittää muita noudattaa.

 Koska on sanomattakin selvää , että jos köyhille jaetaan kangasmaskeja, niin niiden käyttö ei ole kuitenkaan sellaista kuin thl ohjeistaa.Kaikilla ei ole pesukonetta, jos lie saippuaakaan.

" Köyhän "elämä on paljon eksoottisempaa kuin aiantuntijat osaavat ajatellakaan.

Narkkareiden neulanvaihto paikoilla pitääisi olla myös kangasmaskien vaihtopaikka, muuten ne taskussa pyörineet, moneen kertaan käytetyt maskin rietaleet ovat paras mahdollinen viruslinko.

Maskin pois ottaminen yskimisen ja aivastuksen ajaksi on kyllä melko kummallinen ohje, alunperinhän nimenomaan maskin piti estää leviämästä yskittäviä pisaroita ympärille. Nyt tutkimus onkin tullut tulokseen jossa yskä yskitään kainaloon ja jatko ohjetta palttoon hihan puhdistamiseen ei kuitenkaan anneta, vai pitääkö kehitellä takkiin kertakäyttö hihat.

Kiireisen ihmisen polttavin kysymys on ajan käytössä ja että aika ei tahdo riittää. Voisikohan kananmunien keiton ja kangasmaskin keiton yhdistää, ensin munat kylmään veteen ja kun alkaa poreilemaan , maski mukaan ja kolme minuuttia....

Sivu huomautuksena sanon : Taas kerran tupakoitsijat on jätetty ilman oikeutta tupakoida bussipysäkillä, koska tupakointi on liian vaikeaa...ellei maskiin saa tehdä tupakan mentävää reikää. 

Kaikki nämä kiellot ja ohjeistukset lisäävät ihmisten ahdistusta ja eriarvoisuutta. Ministeri ajaa taksilla ja pesee siellä kätensä ja kansa jää kamppailemaan ohjeiden kanssa bussipysäkille pahimmassa tapauksessa.

Taidan pysytellä kotosalla..ei tarvitse maskeja sen kummemmin roskiin heitellä kuin kattilassa keitellä.

Mukavaa viikonloppua, muistakaa ottaa mukaan bussiin selviytymis pakki.