IMG_20200829_091601003.jpgSe on totta, minun elämäni ympyrät olisivat ilman internetiä mitä melkoisen suppeat. Nyt voidaan internetin ansiosta piipahtaa sademetsiä ihailemassa.....

Korona vei terän ja liikkumisen ilon. Ei voikaan extempore lähteä mihinkään, täytyy puntaroida miten menee ja minne on pakko mennä.

Eilen kävin lopultakin palauttamassa hyvin tippalukko vikaisen kahvinkeittimen, jonka osti silloin huhtikuussa nettikaupasta. Se oli kyllä todella pidätyskyvytön, mitä tulee yksinkertaiseen keksintöön nimeltä tippalukko.

Bussissa kuulee ne parhaat selitykset mennen ja tullen ja loput voi lukea vauva.fi sivustolta.

En edelleenkään ole saanut Marinin valtuutuksia maskipakon suhteen, mutta.... :

Tokihan minä pesen ja silitän kangasmaskejakin ja kertakäyttöisiäkin käytän, desinfioin matkapullosta käsiä , kun bussissa on pakko pitää kiinni jostain tangosta, kun ne invatunnuksella varustetut käsinojalloset paikat on edelleen varattuina, lähinnä taitavat olla aivoinvaliideja ne nyky käyttäjät.

Eikä auta mummotella tai papatella, edelleen ne paikat ovat huomioitu eri mitoituksella ja esteettömällä nousua ja istumista  helpottavalla mitoituksella. Ellen minä olisi siinä rakkaassa hoitajan työssäni pienoista eläkettä kerätessäni saanut selkääni likipitäen halvauskuntoon, en välittäisi piirun vertaa niistäkään.

Nooh, siinä sitten invatunnuksilla varustetussa istui tämmösiä parikymppisiä, mies ja nainen ja kolmaskin siihen nousi. 

Syrjäsilmällä ziigailivat muutamaa maskillista henkilöä ja sitten tämä oppinein( korkeakoulussa opiskeleva, kertoi hän ) aukaisi sanaisen arkkunsa: "... ei meidänkään koululla ollut maskipakkoa, kunnes nyt viikolla tuli, kun ensimmäinen tartunta todettiin siellä". 

Käsittääkseni tämä kertoja olisi ymmärtänyt nyt itsekin sitä maskia käyttää joukkoliikenteessä varsinkin viikon ajan...mutta ei,  siinä jän istui s e l k ä  menosuuntaan päin, hönkien oivalluksiaan kaikkien kuultaville, jotka olivat naama menosuuntaan päin.

Tyhmyyttä vai välinpitämättömyyttä?

Kannatan maskipakkoa julkisissa kulkuvälineissä, koska ilman pakkoa sitä ei käytä ajattelemattomat yksilöt.

Kannatan hsl kampanjaa inva/liikuntaesteisten/ raskaana olevien paikkojen antamisesta niille kuuluville. Minäkään en änkee siihen bussiin edes ruuhka aikoina enää.

Mutta, sateet ovat palanneet, kodin lämpötila laski samalla pari pykälää, ihanaa odotella kunnon syksyä, kuuman kesän päätteeksi.

 

HSL / Liikkumisesteiset

Kaikissa liikennevälineissä on istumapaikkoja, jotka on varattu ensisijaisesti ikääntyneille ja liikkumisesteisille. Aina paikkoja ei ole erikseen merkitty. Huomaavaisuus ja joustavuus ovatkin paras ohje istumapaikkojen jakoon. Sopivimmat paikat löytyvät busseissa ja raitiovaunuissa vaunun keskiosasta.

Hitaasti liikkuvat saavat käyttää bussin etuovea myös, kun poistuvat vaunusta. Bussin ja raitiovaunun ovien valvontakennojärjestelmä sulkee ovet automaattisesti. Kun painat lastenvaununappia, ovet pysyvät pidempään auki.

HSL:n lähijunissa (FLIRT-junat) on pyörätuolimerkityillä ovilla liukuaskelma, joka työntyy junan ja laiturin väliin, kun painat pyörätuoli-logolla merkittyä nappia. Liukuaskelma pienentää junan ja laiturin välistä rakoa.