Luin tuossa juttua Pekka Hyysalon ja fyssarin yhteistyöstä ja muistin jotta: olenhan se minäkin avun saanut.

AVH:n jälkihoito kuntoutuksen suhteen jäi kokonaan huomioimatta, epähuomiossa, enkä tiennyt sitä myösjään kysellä, luulin että kun vaan kävelee, niin siitä kuntoon tulee.Kuulin sitten jälkikäteen uudelta fyssariltani, että sellaisenkin jälkeen on todella tarpeen fyssari käynnit, koska esim. jalkaterän asennon muutos jo vaatii uutta tekniikkaa.

Mutta, selkäleikkaukseni jälkeen taisi olla 3:s fyssari joka todella tuntui tietävän miten homma toimii. Ensinnäkin hän kertoi itse kärsineensä huonosta selästä ja kokemuksen kautta oli löytänyt uutta ulottuvuuttaa työhön.

Minulle apu tuli jo parin käynnin jälkeen.Minulle jäi sellainen aikaajottainen jumitus ja jomotus selkään ja hermopaine särkynä jalkaan.

Hän ohjasi mianua käyttämään jumppapalloa.Ostin semmosen 75 cm halk.pallon ja aloitin heti sen käyttämisen. Istuin telkkaria katsellen siinä ja virkaten. Nyt tarvitsen käyttää sitä enää harvemmin , esim .kun selkä väsyy ja alkaa hermosärky, istuminen pallolla rentouttaa selän ja hermotkin saavat tilaa siellä olla omissa oloissaan.

Ehdottomastoi parasta minulle ja vaikka fyssari käynnit loppuivat,kun avun sillä kertaa sain, tiedän nyt että nilkan niksahtaminenkin vaatii uudet ohjeet fyssarilta, jotta homma tulee kuntoon.

Niin, vaikka kiitin ja kerroin ja kiitin, haluan vielä näin blogijulkisestikin antaa kiitokseni osaavalle fysiterapeutille, ei heidän ammattitaitoaan voita mikään vippaskonsti.

Siis KIITOS FYSIOTERAPIAT: Kiitos ja kukkaset.