ei_mukaan_synnytykseen_nimi.jpg

Minä olen kolme lastani ollut kasvattamassa ja tavoille opettamassa ja olen aikalailla tyytyväinen tulokseen, mitä ovat elämän ohjenuoraan solmujen väliin poimineet, siitä ohjauksesta.

Senkin takia hieman kummastellen seuraan muuan suuren maan piämiehen edesottamuksia . Kuin hemmoteltu kakara, joka kokeilee kuinka paljon saa pajunköyttä nielemään ihmisiä ympärillään.

Minun mielstäni hän käytöksellään on jotenkin keskenkasvuisen tasolla, siinä iässä, jolloin sanotaan: " Mä en haluu, mä haluun takasin , eiks nii, ja iso kannustusjoukkoni huutakoon kaksi tahtia perässäni; NIIN, NIIN." Siellä ei lasketa huonon käytöksen määrää , eikä ole tietoa minhin kaikki sammakot mahtuvat, joista suustaan suoltaa, meneekö osa takaisin kenties keitettyinä vaalean pinkkeinä litmakkeina,  sammakonreisinä.Tarina ei kerro sitä.

Jos ei ole asiantuntija eikä tiedemies muutenkaan, silloin pitäisi jättää asiantunmus asiat niitä hallitseville.Antaa kunnia niille, joille kunnia kuuluu.

Ei ole tärkeintä että mölyä on paljon, vaikka sitä maailmaan mahtuukin, mutta, "tyhmäkin käy viisaasta jos malttaa olla hiljaa." Sen verran eksyn tässä kohtaa Sankarimme Mustanaamion poluille, hänhän oli sellainen viaton mustanaamio, ei mikään miekan heiluttaja,( tämän päivän mustanaamioista ei oikein tiedä mitä tuleman pitää) minun mielstäni hän oli todella viisas, mutta näin jälkikäteen ajatellen, hän oli aika vaitonainenkin, joten olisko viisaus hiljaa olemista ollut, kukaties.

Minullekin opetettiin jo lapsesta asti että turha kinuta sellaista mitä ei saa kun se on kerran jo sanottu, ei.

Senkin takia, noinkin vaikutusvaltaisen miehen uhittelu ja lapsellinen käytös tuntuu ihmeelliseltä, onneksi meillä on rauhallinen ja ...viisas...Sale ja hällä vaimona nöyrä ja kaunis,kuin keijukainen, edustava puoliso.

Maailma olisi mallikkaampi paikka asua jos: "Suutarit pysyisivät lestissään", kansojen piämiehinä olisivat oppineet ja sydämenkin sivistystä omaavat henkilöt.Eikä haittaa vaikka hovissakin olisi sitä sivistystä.

Kansasta tuntuisi siltä ettei tarvitse itsekään käyttäytyä päättömästi, kun näkee mitä hyvää ,oikea fiksuus antaa.Ei pelkkä fiksaus riitä.

Kyllähän minäkin olen halunnut kellom känntyvän raksuttaamaan menneeseen, olen ajatellut, että jotain olsi saanut jäädä tapahtumatta, mutta edes kapinointi tyttäreni kuoleman takia ei tuo häntä takaisin, siis hyväsymme sen, muuta emme voi ja näin edes jonkinlainen sielunrauha säilyy.

Toimitaan hetkessä sen hetkisen tiedon mukaan.Tiedon joka on faktaa.