Fasebookilla ainakin on ryhmä, johon on kerätty silmään pitäneitä n.s ilmotustaulu kirjoituksia.Lieneekö sekin jo muutettu video arkistoksi.

Tänä päivänäkään, ihmiset eivät uskalla sanoa nätisti tai pyytää jos jokin häiritsee.

Tänä päivänä pidemmälle viety versio, yksityisyyttä loukaten, on videoida omasta mielestään oleva häiriötekijä ja laitta jollekin sähköisen median sivustolle näkyviin.

Kerrostalossa on aina niitä, jotka tarkkailevat näkymättömästi että talon asukkaiden reviirillä  käyttäydytään sääntöjen ja kirjoittamattomien sääntöjen mukaan.

Laitan tähän vain esimerkkinä sen kerran, kun minulle sattui työtäpäturma ja tulin illalla kotiin Mehiläisen sairaalan kautta, taxilla mahdollisimman lähelle rappuni ovea, jalka paketissa , kyynärsauvoihin nojaten, jomottava kipu vain paheni liikkuessa.

Nainen joka sattui kulkemaan siinä pihalla, keskellä väylää, vilkaisi taakseen ja pysyi keskellä väylää, hidasti hieman askellustaan ja päästyään omaan rappuunsa alkoi kuvata kännykällä kyytineuvoani. En tiedä odottiko jotain sensaatiomaista " ihankännissäkotiovelle" juttua, mutta sai pettyä, sittenkin kuvasi vielä vaikka nousin sieltä vaivalloisesti kyynärsauvojen kanssa ja jalkaa särki hetki hetkeltä enemmän.

Jos olis eletty pari vuosikymmentä sitten, hän kai olisi sen lappunsa töhrännyt rappuni oveen ja kieltänyt taxilla ajon oven eteen.

Mutta se mihin sivustolle minä pääsin, sitä en tiedä, nainen luikkii noepasti ikäänkuin karkuun, kun minut näkee ja nyt kun asiasta on jo vuosi aikaa, en viitsi mennä kyselemään, miksi hän kuvasi silloin.Nyt vasta pikkuhiljaa olen pääsemässä kyynärsauvan tuesta eroon...melkein.

Ihmiset kai luulevat, että kun tekniikka edistyy, niin heillä on oikeus tunkeutua naaprin yksityiselämään uusilla aseilla.

Jos lappu olisi rapun seinällä, se tuottaisi jopa hilpeitä luku hetkiä ja lopulta joku heittää sen roskiin. Mutta jos sinusta tai minusta on video ladattuna esim. yöutubeen , siellä  se pysyy.Katso, näin naapurin rouva taxilla kotiin ajeli...hah.

Kyseenalainen oikeus on laitettu käytäntöön suuressa vallan tunteessa ja mahdottomuus saada oikeutta ja yksilöllisyyttä on samalla poistunut.

Siinä mielessä haluaisin olla koskematon ja lasteni myös ja lapsenlapseni, ettei kuvia oteta ilman lupaa eikä niitä varsinkaan julkaista ilman lupaa. Tähän osastoon voisi liittää myös sen ettei puhuta perättömiä ja eikä oikeastaan tarvitse puhua mitään juorun kaltaista ,kenestäkään.

...tiesithän että...naapuri valvotti minua? niin tioetää moni muukin,koska se oli jo taloyhtiön digi seinälle kirjoitettu ja epäilty päälle päätteeksi hänen polttaneen tupakkaa huoneistossaan päihtyneenä....hohhoijaa....