otokka_tupla.jpg

Muistin tuossa sellaisen ymmärtämis asian työajoilta.Työkaveri, joka oli käynyt hoitaja koulutuksen suomessa ja läpäissyt sen , kärsi kuitenkin hankalasta asiasta, hän ei aina ymmärtänyt selkeääkään asiaa. Hän sanoi itse minulle kerran,kun annoin ohjetta potilaani täsmähoitoon viikonlopuksi, nin hän sanoi: " Catti, eivät kaikki ymmärrä mitä sinä sanot", hän oli miespuolinen hoitaja ja varsinkin heidän on vielä vaikeampi myötntää ettei homma olekaan oikein handlattu ja jos asiaa joutuu kysymään naiselta, on se vielä nöyryyttävämpää heille, machoille. 

No minä ymmärsin kyllä ettei hän ymmärrä, olin tähdentänyt että asiakkaalla aiemmin käytössä ollut sidos tyyppi oli nyt Hus`sin osastolla laitettu pannaan , koska aiheutti yliherkkyysoireita. Sanoin : " Älä siis sitä laita"  ja lopputuloksena hän oli nimenomaan laittanut sitä...

Tämä palautui mieleen varmaankin kun olen käynyt pientä avain jupakkaa ystäväni tiimoilla ja kun siinäkin olisi tarvinnut sisäistää pari asiaa, että oikeasti olisi tullut ymmärretyksi, nin ei. Kamala kaakattaminen ja liki sisällisota oli syntymässä. Metakkaa kyllä riitti, muttei mitään järkevää kommenttia saatikka tekoa ei meteli tuottanut. Lopulta ystäväni soitti illalla minulle ja sanoi että hänen koko ruokatarjotin jätettiin käytävän puolelle, josta hän sitten kiikunkaakun sen pyörätuoleineen oli saanut taiteiltua huoneen puolellle.

Miksi näin, koska vastapuoli ei taaskaan ymmärtänyt kokonaisuutta.

Ja kolmas tapaus ymmärtämättömyyden puitteissa tapahtui Kampin k-kaupassa. 

Nyt paljon uutisoidaan, ettei ole enää harmainta aavistusta, mistä Corona kehenkin tarttuu. Ei ihme.Paikka voi olla nimittäin yllättävä.

Hyllyjen välissä puhui mies puhelimeen englantia, samalla hän avasi nivean voide tuubia ja litisti siitä sormeen voidetta, kontaminaatio suoritettu ja jos hänellä oli oireeton CoVIC , sai se puteli hänen putelin suulle painuneesta sormesta mukavan määrän basiliskoa. En nähnyt hänen desinfioivan käsiään ennen toimenpidettä.Lisäksi haisteltuaan voidetta, otti sitä lisää, levitti kämmeniinsä ja voiteli kasvonsa sillä. Kätevää, ei tarvitse ostaa voidetta. Minä seurasin silmä syrjällään touhua, lopuksi hän hymyili minulle leveästi ja jatkoi matkaansa.

Hitsin vimpulat. Hän ei ymmärtänyt että olisi ensin pitänyt pestä kädet, yskiä hihaan ja desinfioida hiha ja sitten vasta toimia.....Hän ei ollut vain ymmärtänyt ettei näin saa tehdä, ei kepeloida purkkeja jos ei osta.

Maailmassa monta ,o o o on ihmeellistä asiaa, ne hämmästyttää, kummastuttaa isompaakin kulkijaa.