Englanti on pettynyt tulevan joulun mahdollisuuksiin, koska he odottivat lievennyksiä korona rajoituksiin joulun ajaksi, mutta kävikin päinvastoin.

Eihän korona ole mikään sotiva osapuoli jolle voi ehdottaa tulitaukoa joulun pyhiksi. Kyseessähän on maailmanlaajuiseksi levinnyt viirus tauti joka aiheuttaa vakana muotona kuolemaa

Kyse ei ole siitä mitä kansa nyt haluaa, että olisi kivaa.

Kyse ei ole siitä , suojaako maski minua kun käytän sitä, kyse on siitä että oireettomat taudin kantajat levittävät tautia ilman maskia joulunakin.

Ennemminkin saisi uutisoida maskin käytön tärkeydestä toisia ihmisiä kohtaan, vai onko maskittomalla oikeus olla jumalana säätämässä kuka saa elää ja kuolla, jos oikein kärjistetään.

Ei median pidä pöyhiä kansan kasaa väärällä tavalla, saaden kansan nousemaan tosiasiaa ymmärtämättömänä protestoimaan oikeuksista jota ei ole edes loukattu. 

On eri asia riistää oikuksia ja toinen asia yrittää saada pandemiaa laantumaan.

Media ohjaa , ihmiset ohjautuvat , jotka eivät ole tarpeeksi valveutuneita. Tartuntatautilaki ei ole joku kiusalla laadittu oikeuksien riisto laki.

Noin ja näin vakava asia, nin eikö sittenkin sais jouluna lomaa rajoituksiin. .

Korona kiltti, voitko jouluna pitää lomaa, että me saisimme suvun kesken kokoontua naamakkain, koska emme osaa käyttää digitaalisia mahdollisuuksia tapaamisiin.

Totta puhuakseni, kyllähän minäkin kävin henkilökohtaisen taistelun: menenkö tokmannille ostamaan konetiskiainetta, joka ei koskaan ole ollut niin halpaa ja ei tule olemaankaan. Päädyin ettein pari euroa paketin hinnassa, ottaen huomioon sen että sieltä saa kahvinkin niin halvalla kylkiäisiksi, nin ei se ole sen väärti että menen ruuhkaan mukaan jonottamaan ja tautia hakemaan, eihän siellä kaikilla kuitenkaan ole maskia, eikä turvaväliä voi ahtaassa pienessä kaupassa noudattaa.

Niin yksinkertaista se on, ei hallituksen tarvitse anteeksi pyydellä toimiaan, joilla yritetään kansaa suojella kuolemantaudilta.

Jouluksi ja muutenkin sen verran voisi tietenkin HSL olla myötämielinen näitä naskin vastustajia kohtaan että toinen kulkee bussi maskittomille ja muihin eivät saa sitten nousta, näin annetaan oikeus niille jotka toimivat vastuullisesti maskia käyttäen, oikeus pandemian jälkeiseen elämämään. Kuten kaikki pitää olla oman valinnan tulos ja valinta saa vaikuttaa vain omaan elämään.Kyllä HSL nostaisi metelin jos aikuiset vaipan käyttäjät, ihmiset joilla on niin paha virtsa incontinenssi alkaisivat kulkemaan ilman vaippaa ja bussin penkit sieltä täältä kastusivat....noin niikuin pientä verrannollisuutta esille tuoden. Märälle penkille ustuva ei siihen kuole, mutta se on taatusti inhottavaa, mutta jos nyt eivät halua käyttää vaippaa, niin täytyyhän heillä olla oikeus siihen.

 

Koitetaan nyt vaan saada tauti kuriin, eikä vinguta oikeudesta olla tyhmä ja vastuuton.

Onneksi kurkkumätä on jo taltutettu rikotteilla aikoja päiviä.