On se ihan lohdullista ja luo turvallisuuden tunnetta, kun Kiuru sanoo että suosituksia kiristetään, mutta siitä ei näytä olevan hyötyä, niinkauan kuin ne eivät ole pakkoja , osa kansasta viis veisaa niistä.

Esim, eilen soittelin erään henkilön kanssa, hän on semmosessa pikku kaupassa töissä ainoana työntekijänä. Hän kertoi että ei asiakkaat suinkaan käytä maskia, kun tulevat kauppaan, ei auta ole suositus merkintää joka paikassa, eivät käytä kuulemma.

Seurauksena on että kauppa jouduttiin sulkemaan ja hän makaa kotona nyt Koronassa jo viikon verran, kuume hipoo neljääkymmentä ja yskä meinaa lennättää keuhkot seinille.

Hänellä ei ollut oikeutta suojella itseään , vaatimalla asiakkailta maskin käyttöä. Onko siis suosituksista hyötyä, ei ole.

Entä jos hän huonolla tuurilla sairastuu siihen teho osastolle vievään jälkitautiin, voiko hän hakea viruslingolta korvauksia menetetystä työajast menetetystä terveydestä, voiko, ei varmaankaan.

Tartuttaja voi sillä moukan tuurillaan olla jatkamassa tartuttamis hommaansa, oireettomana kantajana, ilman maskia.

On siis olemassa Arkadianmäen todellisuus, joka on kaukana ruohonjuuritason käytännöstä. Ei meitä kukaan voi suojella näköjään, ulkonaliikkumis kielto voisi olla ainoa toimiva jos uusi muunnos alkaa kovin tappamaan ja rutkasti leviämään.

Edelleenkään ei minkään sortin pisteitä maskittomalle, vaikka olisi rokotettukin ensimmäisen rokotuksen jäljiltähän jo kuljetaan ilman maskia, vastoin suosituksia.

Tuntuukohan Marinista joskus siltä että hakkaa päätä seinään, kun yrittää vakavissaan hoitaa hommaa ja toiset ei vaan ymmärrä, tai haluavat käyttää sitä omaa pikku valtaa niin että uhmataan tappavaa kulkutautia.