menev%C3%A4ll%C3%A4%20p%C3%A4%C3%A4ll%C3Kuvituskuva impression.fi Valokuvaaja E.J. Laamanen
"Nöh nöh pienet possut
mistä matka mihin ?
Nöh nöh vietiin tossut
juuri suutarihin.
Nöh nöh pienet possut
suutari ei täällä.
Nöh nöh oltiin muuten
liikkuvalla päällä 🙂"
Lasten laululorusta, mutta aihe on ajankohtainen.
Ei tahdo pikkupossut pysyä karsinoissaan, jokainen voi käsittää possun tässä kohtaa ihan niinkuin haluaa.
Jännää miten ennalta ennustettava ihmismieli onkaan, kuten tämä väsyminen tähän maailmanlaajuiseen kulkutautiin, Koronaan. Tauti sinänsä on ovela ja muuntautuu, mutta taudin kantajat yksinkertaistuu. Tarkoitan sitä että elämä tuntuu käyvän liian monimutkaiseksi ja turvattomaksi kun rajoituksia joudutaan lisäämään ja rokotuksia ottamaan.
Olisi niin paljon turvallisempaa palata oman keskikalja porukan pariin lähi baariin, jorista siinä jorinoitaan ja mennä sitten nukkumaan kalja pöhnässä. Se on oikeaa turvalluutta joillekin ja mikäpä se siinä, mutta ei estä taudin leviämistä, mä taisin epävarmaan lähteen kautta kuullakin sellaista jotta viirus elää ja voi hyvin ja kasvattaa ulokkeita hyvin tuollaisessa taskulämpimässä b vitamiini pitoisessa kehossa :)

Ei se ole leikin asia, ei.Joutuihan tämä minunkin tuttuni sairaalaan, mutta selvisi kortisooni-antibiootti -happiviiksi tukihoidolla keuhkokuumeen yli, ei tarvinnut mennä hengityskoneeseen viikoksi tai pariksi.

Minäkin sain jo rokotus ajan, 1. riskiryhmään kuuluvana. Helpottavaa, koska astmaatikon, jolla astma on vaikeasti hallittava ja pitkälle home työpaikassa edennyt, sellaiset  keuhkot tuskin jaksaisivat ylimääräistä Covid-19 keuhkokuumetta selättää edes hengityskoneessakaan.

Olen kyllä hieman seurannut näitä hysteerisiä rokotuksen vastustajien mielipiteitä, akuankka tasoa olevistakin lähteistä nyhdetään kaikki irti, jos aku sanoo että ei ole tarpeeksi testattu ankkalinnassa vielä, niin siitä se älämölö ottaa tuulta siipiensä alle, välttämättä lähdettä ei aina tarkenneta näissä mutu jutuissa.

Eihän LavantautiMarykaan tahtonut rajotteita totella
"Lavantaudin tartunnankantajien aiheuttamia ongelmia kuvaa Mary Mallonin tapaus Yhdysvalloissa. Tämä "Typhoid Maryna" tunnettu keittäjä sairastui lavantautiin vuonna 1901 ja jäi bakteerinkantajaksi. Hän aiheutti vuosina 1901–1907 ainakin 26 lavantaudin tapausta, joista kaksi kuoli. Lisäksi vuonna 1903 New Yorkissa esiintynyt lavantautiepidemia, johon sairastui 1300 henkeä, oli luultavasti hänestä lähtöisin. Mary Mallon oli eristettynä sairaalassa vuosina 1907–1910, mutta hän pääsi vapaalle jalalle, luvattuaan pysyä poissa keittäjän työstä. Hän ei kuitenkaan pitänyt lupaustaan ja tartutti jälleen vuoden 1915 alussa ainakin 25 ihmistä, joista kaksi kuoli. Vuonna 1915 hänet eristettiin jälleen sairaalaan, jossa hän kuoli 71 vuoden ikäisenä vuonna 1938."   Lainaus on historialliseksi tarkopitetusta koosteesa, Arno Forsius 2002.

Ai niin, minä otan kiitollisena rokotuksen vastaan, kuten myös muun mahdollisen biologisen hoidon oloni helpottamiseksi, jolloin hyöty on suurempi kuin haitta ja lapsiakaan en enää tee, niin geeni perimäkin saa olla jo mitä on.
Oikein ihanaa ja odotukset täyttävää kevättähän tässä omaehtoisessa karanteenissa voi ainakin toivotella, ei sillä että olisin taudin kantaja, ei. Vaan karanteeni on siksi että taudinkantajista osa viis veisaa levittämisen mahdollisuudesta kohdallaan.
Eihän neliskulmaisia pyöriäkään tarvitse käyttää, kun on pyöreät keksitty.