akultak%C3%B6y.jpg

Kyllähän sitä alkaa epäsosiaalisempikin yksilö jo tuntemaan paikallaan olosta ahdistusta.

Normaalisti voi valita meneekö ulos ja ohittaa muita ihmisiä kadun varjoisaa puolta.Normaalisti sai valita meneekö ollenkaan ulos, nyt sekin vähäinen itsenäisyys on katoamassa.

Pieni yksiö , eikä voi tavata muita ihmisiä,edes pakollisella kaupassa käynnillä, eikä ole parveketta.Tiedän tallaisia taloja olevan, joissa ne pikkiriikkiset neliöt on yhdellä ihmisellä käytössä. Varastotilakin on melkein isompi, kuin itse asunto.

Onko se ihme jos kansalaistottelemattomuutta on ilmennyt . Ja myös ristiriitaisten tiedotusten vuoksi, sellainenkin saa kansalaiset hämmentymään ja tekemään vääriäkin päätelmiä pandemian suhteen.

Ei kai meillä ole vielä ollutkaan koskaan näin vakavaa pandemiaa, onko ollut jotain lievempää ja helpommin kuriin saatavia,en ole tutkinut, mutta tämähän on mittasuhteiltaan valtava. Ja vaarallinen pitkittyneine jälkioireiluineen.

 Ei siis matkailla, mutta....Aamulla pitkästä aikaa huomasin erään ystäväni täydentäneen blogiaan ja....heureka... minä siinä pääsin ikäänkuin matkalle, hän kuvaa ja kirjoittaa hyvin elävästi ja vielä heidän taidenäyttelyynsäkin saa blogissa tutustua, koska heidän kymmenvuotis taidenäyttely taisi olla siirrettynä jo ensi vuodelle, ihan suosiolla ,neljäs kerta toden sanokoon.Kuinka se virkistikään mieltäni, haistoin melkein meren hajun videolta....

Olihan joskus muinoin mummo mainoksessa, siinä kotihoitaja aamulla tuli ja kyseli; "Mites on mennyt", mummo aivan posket punottaen ja innoissaan totesi käyneensä kuussa :) Siinä meille internetin iloa, meille jotka emme tahdo hakkeroida, emmekä muutakaan vantua tahdo vääntää lähimmäisiä kohtaan.

Näin olen siis saanut uusiakin ulottuvuuksia pandemia vankeudessani( ei ole kuitenkaan vettäjaleipää vankila) Internet matkailu ja valtavat tiedon saanti mahdollisuudet koti puutarhaani varten :)

Olen tutkinut tarkasti miten minun kolmea kasviani hoidetaan, Rönsylilja, kaksi kultaköynnöstä ja Muratti.

Pienempi Kultaköynnös ja Muratti kasvavat sulassa sovussa samassa purkissa. Iso Kultaköynnös roikkuu keittiön katosta ja kiertää pisintä lonkeroaan seinää pitkin. Sekin alkoi voimaan hyvin, kun poistin sen altakastelu ruukusta, jossa se oli nököttänyt nysänä kymmenisen vuotta, mutta avot; heti kun sain vaihdettua tavalliseen ruukkuun, se kasvoi ja tuuheni pari metriä alle vuodessa.

Minun kolme kasviani ovat siis hyötyneet minun paikallaan olosta. Ja internetistä tietoa ammentamassa.

Kissa on hyvillään kun saa huomiota, aina melkein kun tahtoo. Ja..Poikaystäväkin tulee huomioitua paremmin :)

Ei siis oikeastaan valittamista näillä huudeilla.Olosuhteet huomioon ottaen, rokotettunakin jo, kaikki on niin hyvin kuin voi olla.