En minä enää ihmettele miksei kansa ymmärrä. Kansa ei siis ymmärrä mitä hallitus puhuu.

Jos hommat esitettäis yksiviivaisemmin, niin siinä tyhminkin ymmärtäisi.

Kiuru sanoo on pakko ja pakkoja lisätään. Oikeusministeri honottaa heti perään , ettei saa ihmisoikeuksia rajata, vaikka kuolemaan osittain johtava kulkutauti leviää.

Työn puolesta enää liikun missään, kovaäänisimmät maskittomat olivat taas kerran sellaiset ylimielisesti arabiaa puhuvat miehet.

Pakko pitäisi olla pakko kaikille, tai sitten on pakko pysyä asunnossaan ja polissit vartioon ovelle.

Jos ihminen on jo toimillaan maskittomana saanut suurta terveydellistä haittaa meidän maassamme kanssaihmisille, toimittaa sellaiseen maahan missä ei tarvitsekaan toisten elämää kunnioittaa. Ai, hänenkö ihmisoikeuksiaan loukataan niin...nin mutta, eihän hänkään välittänyt tippaakaan kuinka laajalle saa tartuntaketjun kasvatettua omalla ymmärtämättömällä, niskuroivan tyhmällä käytöksellään.

Kyllä nyt alkaa painavasti tuntua siltä että hallitus elää puolittaisessa pimennossa, meihin ruohonjuuri tason tallaajiin. Heidän ei tarvitse kohdata busseissa maskittomia, eihän HSL ole edes vaivautunut laittamaan joka bussiin näkyvälle paikalle maskipakko tarroja.

Eikä kuskit välitä, puhuvat niitä omia maratooni puhelujaan, eivätkä vilkaisekaan matkustajaan joka nousee bussiin. Heitä ei sitten kai koske tämäkään sääntö, ettei puhelimeen puhuta ajon aikana. Kuljettaja, molempiin suuntiin bussimatkalla eilen, oli itse ilman maskia ja puhui puhelimessa koko matkan mennen tullen.Siinäkin vaarannetaan tarkkaavaisuuden herpaantumisella koko matkustaja määrä, kun löpisee niitä omia ukkojuorujaan. Tässäkin on kyse sääntöjä piittaaamattomista ja ymmärtämättömistä totta tosiaan, kuljettajista.Keskittyisivät siihen mistä palkka maksetaan ja työnantaja voisi laittaa heille puhekielto tarrat nenänpäähän.

Suomalainen on niin nöyrä ulkomailla, maassa maan tavalla. Mutta siellä useimmissa paikoissa tulisi pidätetyksi jos ei noudata lakia ja määräyksiä

Rajoillakin muka testaus pakko, eihän se pidä paikkaansa, niinkauan kuin yksikään riskimaan kansalainen työnsä varjolla ramppaa sen rajan yli, testaamatta.

 Mutta, toisaalta, eihän me olla mikään poliisivaltio. Ei meillä katkaista kättä tai puhkaista silmää tottelemattomuudesta, kuten eräs afgaaniäiti minulle kertoi, millaista heillä oli, ennekuin hän pääsi lasten kanssa suomeen.Mutta hän oli lainkuuliainen ja noudatti parhaan kykynsä mukaan ohjeita ja opetti lapsiaankin siihen.

Häntä lämmöllä ajattelen, hän oli puun ja kuoten vällissä kun ukkonsa oli sellainen määrääjä ja hiukan ylimielinen suomalaisia ja suomalaisuutta ja länsimaalaisuuttakin kohtaan. Olisi mieluummin vienyt lapsensa takaisin , kuin antanut heidän kasvaakaan länsimaalaiseen ajattellun malliin.

Niin monta tarinaa kuin on perhettäkin, mutta kaikkia niissä on äitien vaikea saada kasvattaa lapsia maan lakeja noudattamaan.Isä kun opettaa ettei pojan tarvitse pelätä mitään, ei muuta kuin isoa valkopartaista ukkoa pilvien yläpuolella.