misejassukka.jpgVillasukka  ja harmaa scarmööri kohtaavat, villasukka tuli paketisya ja kissa kaapista, kait.Jännitystä on havaittavissa ilmasssa.

Mise%20ja%20sukka.jpgSiis Misehän on ihan puulla päähän lyöty..yrittää herätellä villasukkaa henkiin ja kaitkiet kosia sitten :D

nessajasukka.jpgSitten oli tämä Karjalan Kyökkipiika, Nessaneito, hää siinä pikkasen tutkii jotta miksi Mise on kiinnostuneempi sukasta kui hänestä. Mutta kaikkihan sen tiesi Hämeentien varrella, Nessa puri parhaana päivänä jopa 5 puhelimen lataupiuhaa poikki.

Onko sinunkin mielästäsi lintujen pesimäpuuhien seuranta hauskaa keväisin.

Kevät saa muidenkin kuin lintujen veret virtaamaan, puut ja vielä isommatkin puut päästävät  kohisten mahlansa latvaa kohti.

Kaikki valmistautuu tihinöllä ja tohinalla kesään. Kuka löysi makeimman koristeen tai koiran karvapallon pesän patjaksi, pehmeän villakoiran karvasta saa poikaset silkkiuntuvaiset unoset ja sitten laulurastaan pesään sopii tirolilaisen jodlaavan lintu  koiran haivenia. Pysyy sävelet hanskassa.

Minun kissanikin potee keväisin kumppani haikeutta ja tyhjän sylin syndroomaasiksi ilahdutankin eetteriä muutaman vuoden takaisella episodilla, kun charmööri vanha herrakissani rakastui....

 

 
Olen huomannut Kissani,(vanha leikattu kolli) taipumuksen villaneuleita kohtaan,harvemmin kaupasta ostetun,vaikka nekin kyllä huomionsa saavat,mutta käsin kudottu saa Kissani tunteet esille erikoisen lämpimästi.Ja värit jotka ovat lähellä omaa turkin väriä,paitsi joskus joku muukin,vaikka sanotaan että kissat eivät värejä muka näkisi.
Kuvassa oleva sukkapari on villaa,ei omat kutomani tällä kertaa,mutta rakkauden oikein näki tipahtavan ylhäältä käsin Kissani päähän sukan kohdatesaan,päästä se valui sydämen kohdalle ja sitten Kissani jo nuoli villasukkaa ja lopulta painoi poskensa sitä vasten.Toivoi varmaan sen heräävän eloon läheisyyden tuntiessaan.Näin se tekee joillekin villasille,eikä taipumus ole vähenemään iän kasvaessa.Nuo kerimäellä kudotetut villasukat olivat ensimmäinen joka taikoi sydämen tunteet Kissalleni teoksi asti.
Kenties se tuntee samanlaista luomisen tuskaa ja autuutta kuten laulussa jossa kerrotaan Lasilinnusta,( Lasilintu, löytyy musiikki linkeistäni)kohdatessaan sopivan oloisen villasen.Haluaa varmaan herättää sen henkiin,onneksi ei ole siinä vielä onnistunut,kotini näyttäisi yhtä kummalliselta kuin Ihmemaa,jos siellä vielä haahuilisi villasukia ympäriinsä.
Näinköhän se " rakkausensisilmäykselläkin" toimii joskus,villasukkamaisesti ?
No, en ole voinut testata olisiko teho samanlainen enää,koska sukat jatkoivat matkaa,minä en 🙂
Kerran kudoin kuopukselle kaulaliinaa niin ohuesta langasta ja patenttineuleella,joka muutenkin vie enemmän aikaa,joululahja pakettiin oli tarkoitus sen ehtiä ja ehtikin,kun sain neuvoteltua sen pari kertaa takaisin Kissaltani,mitä lie Kissa kaulaliinan tekeleelle supatellut ja lupaillut,mutta lopulta neule pääsi alkuperäisen suunnitelman mukaan lahjapakettiin.
Jokaisella sukallakin voi olla siis oma tarinansa Näin kutojan perspektiivistä ajatellen.