huamu.jpg

Sattui kyllä huono tuuri sunnuntaini aamulle kun nousin koppavan kuljettajan bussiin, hän pilasi pari minuuttia päivästäni ylimielisellä käytöksellään. Nousin bussiin, hän katsoi minua kuin kuollut kala, tympeällä ilmeellä, moikkasin, hän ei edes nyökännyt. Jälkeeni nousi maahanmuuttaja mies, jonka jo tiesinkin olevan hänelle sukua. Johan kieli alkoi laulamaan ja kiitoskin kuului miehelle kun puhelintaan vilautti. Minä siinä maskissani hikoilin ja hän vilpoisesti nousi ja matkusti ilman maskia suu värkkiään tuuletellen.

Ei siinä mitään, me matkustajat joka tapauksessa bussiin noustessa jouduttiin hieman hänen puheluaan keskeyttämään, mutta jatkoi kyllä välittömästi lärpätystään.Toki siinä jo bussiin noussut pariskuntakin asiasta puhuivat, lörpöttelevästä kuljettajasta.

Sitten jo harmittikin kun hän alkoi tööttäillä pikkuautolle joka kuoleman risteyksessä odotti pyöräilijän pääsevän yli, viime kesänä siinä autoilija ajoi kuoliaaksi pyöräilijän. Nin tämä törttö bussikuski katsoi asiakseen huudatella ja tööttäillä, hehän eivät tunnu aina ymmärtävän näitä suomen tieliikenne lakeja.Mutta puheluaan ei keskeyttänyt siksikään aikaa.

No meidän busseissa kyllä sakkolaput suhisisi kuljettajille, jos kyytiin nyt tulisi vaikka siviiliasuinen sakottaja. Ja kolmannesta kortti pois.

J.O.Kutoinen kyllä kertoi että heidän kotimaissaan autonkuljetta ammattina on "eimitään," sama kuin heidän vaimonsa menisi siivoojiksi. Kuulemma.He eivät arvsta kyseisiä ammatteja,vaikka,  saahan siitä ainakin pyhäisin sievoisen korvauksen. Sitten se arvottomuus  heijastuu ylimielisyytenä matkustajia kohtaan, ikkänkuin haluaa osoittaa olevansa jollekin tärkeämpi kuin matkustajien kuljettaminen on. Se on siis... asennevamma?

Enhän minäkään töissäni puhunut omia puhelujani työaikana, työnantaja ei maksa palkkaa että äijät juoruaa kuin kylän rolliakat  koko työvuoronsa ajan kun sivua ajavat. He eivät tunnu ymmärtävän että ovat palveluammatissa ja ilman meitä matkustajia he eivät tienaisi palkkojaan. Kannattaisi siis ottaa hieman nöyrempi asenne.

Pitääkö meidän kansalaisten tilata liikennepoliisit lakia lukemaan bussien taukotuville?Kyllä kai.

Tämä nyt oli tällainen kannanotto  niitä bussinkuljettajia kohtaan, jotka vaarantavat jatkuvasti matkustajien ja muiden tiellä liikkujien turvallisuuden pälisemällä matkapuhelimeen ja keskittyen niihin omiin juttuihinsa.