Näin kyllä yhdelle päivälle monta selkeää väriä, selkeästikin, aloitan vaikka näillä.

Aurinko kylläkin paistoi silloin, oli niitä ensimmäisiä hellerajoja jossain päin jo rikottu.

Käytin ystävääni taxilla hautausmaalla, jonne hän vei kukkasia.Siellä tottakai löytyy kukkanen jos toinenkin eri väreissä, mutta nämä minun bongaamani olivat muualla kuin siellä Honkanummella.

Tänä keväänä olen  viipyillyt nämemieni värien luona, viivyttänyt katsetta kukkasella,  ovathan ne jokainen omalla tavallaan täydellisiä. Nyt kun tarkka näkö menee menojaan, otan muistiin niin paljon kuin ehdin.

20210523_144524%5B1%5D.jpg

 

Keltainen, kepeä ,iloinen, ei mitenkään erityisen henkilökohtainen vaan enemmänkin yleinen.Vaatetukseeni keltainen on kuulunut, kun olin n. 13 v,sillin minulla oli appelsiinin keltaiset housut,joissa oli ommellut prässit. Prässit olivat siksi terävät ja herätti ihmetystä paikallisissa pojissa . Mutta tunteita ei liittynyt siihen,ei... Se on minun tuntemukseni keltaisen suhteen.Siinä se nökötti pihan reunassa, nyt se teki mielen iloiseksi.

20210523_170041%5B1%5D.jpg

 

Punainen,tumman punainen, täyteläisen punainen ,rakkautta ilmaiseva täyteläisyys värissä, intohimoinenkin.Niin monta erilaista punaista ja ne vaikuttavat erilailla minuun. Olen aina rakastanut punaisia ruusuja,niitä oli hääkimpussani kielojen kera, punainen oli pukuni kun täytin 50v. Tunnemaailmani on myös aina ollut vahva, siihen ei oikein mitenkään uppoa sellainen pliisu väri.

valkovuokot.jpg

Valkinen, itse viattomuus, korostaen kaikkien värien omaa kauneutta. Pidän valkoisesta kesä vaatteissa ja pihan pensaissa.Sisustuksessa sopivasti.Virkkasin mielelläni valkoisesta puuvilla langasta, koska se oli silmille helppo väri.

20210523_170123%5B1%5D.jpg

 

Sininen, sehän oli rakkaan siskoni lempiväri, siisti sininen, ei haalistunut farkku ,vaan sellainen luotettavan sininen. Niin ja minun silmänihän ovat siniset, vääränlaisessa valaistuksessa en enää näe itse niiden tarkkaa sinisyyttä, mutta kuulemma on vieläkin sellaiset.

20210523_144545%5B1%5D.jpg

,Vihreää väriä ei sovi unohtaa, se on kaniin herkkää keväällä ja alkukesästä, sen kuuluu olla joka paikassa, melkein.Kun minä olin 16 v. ja saimme pikkuveljien kanssa valita olohuoneen seinälle värin, oli se vihreä.Ja me olimme seitkytluvun teinejä.Ehkä se vihreä väri rauhoitti, niinhän sitä sanotaan :)

Nuo viisi olivat ilahduttamassa meidän päiväämme ja haudalle veimme punaisia kukkia, semmosia puolukan punaisia. Ja onhan Lemmikin sininen yksi suloisimmista väreistä, sitä ei vi sanoa pliisuksi, suloiseksi kylläkin.

 

Ehkä sitä vasta sitten osaa antaa arvoa näkemälleen, kun pelkää kaiken sen kääriytyvän harmaaseen harsoon....