the_lake.jpg

Älkää riidelkö matkalla

Kuuluisa lause, jota kaikkien on vaikea noudattaa, riippumatta matkasta.

Siis melkein kaikkien. 

Tuossa taidettiin tarkoittaa yleensä rinnakkaiseloa yhteisössä ja samalla kulmalla, tai vaikka eri maissakin. Vaikeaa tuntuu olevan.

"Älä sitten eksy tieltä" , se on melkein kuultu käskynä eksyä tieltä. Ainakin kaikki sen tekevät,melkein kaikki,  en nyt tarkoita tätä meidän kotokatua ,vaan siinä lienee kyse  oikeasta ja suorasta tiestä.

Vaikka tie olisi suora ja kaita ja merkkivaloilla reunustettuna, lienee kulkijan pakko kurkistaa mitä on valopylvään takana ja siitä eteenpäin. Ei ihmistä pitele kuin oma mieli, mieli joka halajaa rauhallista ja hyvää elämää.Vaikea on suitsia mieltä joka haluaa ties mitä.

Tuossa olen ihan äimistyneenä kuunnellut selontekoa kansainvälisestä rikos vyyhdestä, jopa 3 d tulostimella tulostetuista aseista.Puhumattakaan murha tilauksista ja huume miljoonista.

Tulee vaan mieleen että jotkut on ihan niillä töin tässä elämässä, ikäänkuin ammatin valinnan tuloksena:  Roistomaisteri , kolmannessa polvessa.Tai eikainytsentään, toivotaan noissakin tapauksissa että paha katkeaa ensimmäisessä sukupolvessa.

Vaikeaahan se tietenkin on, kuten olemme saaneet tähän kotikutoiseen Katiskaan tutustua, osataan sitä meilläkin. Helppo raha houkuttaa ja kun sitä on pilvin pimein, jää varovaisuus jo kauas taakse.Valehtelukin sujuu ilman moitteita.

Ehkä valomajakat tien molemmin puolin auttavat pysymään kaidemmalla tiellä, lisävarusteena majakoiden välissä kyllä pitäisi olla....sähköistetty piikkilanka aita.

Ennenvanhaan, mummoni minun sanoi:" Nauru pidentää ikää".

Hyvä niin ,iloisia pitkäikäisiä alkaa olla vähemmän kuin pahoja pitkäikäisiä. Koska saattoi mummoni myös tokaista " Mikäs sen pahan maailmasta tappaisi" Onhan siihen selityskin olemassa, miksei pahaa maailmasta tapeta. 

Eikä sillä tappamisella tarkoiteta että kaula katkaistaan, ennemminkin pahojen tapojen tappamista, kitkemistä pois kokonaan.

Suuresta Suunnitelmasta kai johtuu että paha porskuttaa vaan laveaa tietä ja hyvät otetaan ennenaikojaan taivaankotiin.

Isossa Kirjassa kirjoitetaan näin meidän elämisen syystä: Jumala antoi ihmiselle ajan ja elämisen rajat, että hän Jumalla etsisi, jos ehkä hapuilemalla voisi Hänet löytää..." Heureka.

Siinä on kaikki mitä meidän tarvitsee tietää. Sitä varten , tätä näkökulmaa ajatellen n.s. pahat kin  elävät kauan, koska heidän odotetaan löytävän totuus elämän tarkoituksesta.Siihen asti on melko turhaa viitoittaa tien varsia.Jokainen kyllä kuulee oman sydämen kutsunsa kun aika on.

Riidatonta eloa vaan kaikille myötä matkalaisille ja vastaantulijoille.

10491077_10152523303424178_1748971633848