pystynen%C3%A4.jpghttps://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/10/30/avara-luonto-elaman-mahti

Saako apinaa sanoa apinaksi?

Joskus se oli rikkautta, nyt ei saa kohta sanoa edes sanaa erilainen, vaan täytyy tasa-arvon nimissä sanoa neutraali samanlainen.

Joskus oikeasti erilaisuus on tuonut väriä ja vilskettä elämään .Silloin kun Esa Pakarinen soitti harmonikkaa jossain pikku kaupungin torilla, olen nähnyt televisiossa näitä reippaita rillumarei esityksiä ja siinä sivussa rupatteli mukavasti niitänäitä.Tänä päivänä se olisi kai sensuroitua ainesta.

Nyt kun kaikki tasapäistetään, ei saa sanoa itseään edes naiseksi, vaikka, kun katson peiliin, sieltä katsoo takaisin nainen. Peilien valmistajat täytyy haastaa oikeuteen, koska heidän peileissään me näytetään niin erilaisilta; naisilta, miehiltä, tytöiltä, pojilta, kissoila, koirilta ja jopa pystynenä apinoilta.https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/10/30/avara-luonto-elaman-mahti, no pystynenät näkyy vain telkkarissa, eihän niillä peilejä siellä karuilla vuorenrinteillä ole.Eikä tarvettakaan.Ihastuin kyllä kovasti niihin kun katsoin ohjelman.

Peilit täytyy hioa niin, että kaikki näyttävät neutraaleilta.

Tiedetään että naisen ja miehen keho erittää erilaisia tuoksuja ja erilaisia hormooneja, aiotaanko siihenkin kohta puuttua. Eikös ihminen ole ensin tuhoamassa maapallon tasapainoa ja sitten tuhotaan yksilöllisyys .

On aika astua tietokoneiden älyn varaan ja robotti aikakauteen.

Silloin ei kukaan loukkaa tai loukkaannu epätasa arvon nimissä.

Ei kai ole pakko mennä kaikenmaailman höyhötyksiin mukaan tässä tasapäistämisessä .

Onhan  hyvin kipeä juttu tämä Koskelan murhajuttu, mutta eräässä uutisessa kyllä mielestäni voivoteltiin liikaa murhaajien kärsimyksiä tulevassa 1/3  kärsittäväksi tulevasta tuomiosta vankeudessa, minkä saivat potkittuaan lopulta kuoliaaksi tämän kaverin, joka niin kipeästi halusi olla ystävä, että pääsi hengestään.

Ei se niin paljon vaatisi yhtä taloa pykätä nuorisovangeille, ettei tartte olla karskimman porukan mukana uutta oppimassa.Järjestely kysymys lienee oikeasti sekin. Sitten saavat siellä kärsiä tekojensa seurauksia.

MuttaTotta, olemme turvassa kun meillä on lauma sielukkaita puolustajia joka lähtöön, he hyvin  myötätuntoisina ihmisinä tekevät valituksia ja alotteita lakeihin asti, ettei vaan mikään kivi jää kääntämättä, ettei vaan kukaan vahingossakaan tunne itseään syrjityksi.

Tuntuu että kaikkea muuta suojellaan , mutta ei tavallista maija meikäläistä.

Jos minä kerron, että isossa kauppakeskuksessa istahdin pienen kaffe paikan tuolille syrjässä, kun en jaksanut seisoa kipeän jalan takia, siellä ei ollut kuin pari muuta istumassa, ilman kaffemukia. Paikan omistaja tuli sanoi että pitää mennä muuaalle siitä, hän ei edes kysynyt aionko ostaa jotain. Minä tunsin itseni syrjityksi ja katsoin että ihoni värin vuoksi ja koska olin suomalainen nainen, minun käskettiin mennä siitä pois.

Minut saa siis hätistellä kahvilasta uloskin asti, kuten toisella kertaa kävi, kun olin pyörätuolia käyttävän henkilön kanssa menossa kahville.

Siinäkin räikeästi koimme syrjintää, kuka siis meitä puolustaa.Ei kukaan. Kun menisimme tekemään rikosilmoitusta syrjinnästä , on vaikeaa tulla ymmärretyksi mitä tapahtui, koska me emme saa enää sanoa tai käyttää rasismin nimissä mitään  sanoja, koska meidät nollatoleranssin mukaan leimataan rasisteiksi, vaikka olemme itse siinä saaneet osaksemme sukupuoleen ja kansalaisuuteen viittaavaa rasismia.

En sano kevyesti tuota, vaan olen pahoilla mielin, ystävänikin puolesta, hänen oli hyvin vaikea ymmärtää miksi emme saaneet istua siihen pöydän ääreen.

Itseasiassa rasismi sana tulisi kieltää laissa, koska sitä käytetään haukkuma sanana meitä kohtaan kun emme anna periksi jossain, kun tiedämme olevamme oikeassa.

Kukkahattutäti on myös leimaava sana , joka pitäisi kieltää, koska se edustaa sellaista vähän hömpsähtänyttä, ei niin asioista perillä olevaa henkilöä. Hän voisi alkaa kuvitteellisesti alkaa nyt vaikka ajamaan Tiibetin ylängön pystynenä apinoiden asiaa.Hän ajaisi sitä väkisin, että niille saisi paremmat oltavat ja pisuaarit rinteeseen. Sellainen kuva on kukkahatuista olemassa, väkisin ja vängällä suojellaan ja puolustetaan, vaikka toinen olisi ihan tyytyväinen oloihinsa ja tiloihinsa.

Ehkä ihmisillä onkin liikaa aikaa ja ei löydä todellisia kohteita avulleen.

Olisiko kohta Salen, Puten tapaan alettava ohjeistamaan kansaa, eikä kansan Salea.

Sale voisi kertoa ensinnäkin että hän on mies presidentti ja kukkahattu lopettaa hömpsäämisen ja rajojensa kokeilun.

Jos menisi vaikka idän pisteeseen ja katsoisi mitä voisi tehdä heidän hyväkseen, jotka siellä asioivat. Jotain konkreettista kun syksykin jo on, vaikka villasukkia kutoisi ja veisi sinne, että tarvitsevat saisivat ottaa.

Ikään, sukupuoleen ja ihonväriin katsomatta kaikkien varpaita palelee talvella.