Silloin kun hetkessä kaikki muuttuu tai sitten hitaassakin kaavassa, mutta lopputuloksena on hiljaisuus. 

Kaikki häärääminen ja puheensorina, suunnittelu:"sittenkun..", kaikki se paine mitä tuntee sydämessään kun rakas läheinen sairastaa ja hitaasti kuihtuu pois, tai nopeasti, yhtälailla ...pois.

Tyhjä kohta elämässä, ei se siitä virkoa , vaikka kuinka muistelisit sitä.

Siksikin on oikeastaan tärkeää vaalia hyviä hetkiä tässä hetkessä, tallentaa ne sydämeensä ja sitten voi nostaa ne esille, muistella ja muistoihin katsella.

Olen tässä syksyn hämärässä muistellut siskoani ja niitä niin monia hyviä ja naurun täyteisiä kohtaamisia, myös niitä harvempia, jolloin itku oli läsnä. Mutta kaikki kaikessa, hän oli niin eläväinen ja hyvä ihminen, että siinä kohtaa ammottaa iso aukko, tie ilman kulkijaa.

Sitä voi pitää kaikkea niin itsestään selvyytenä, ikäänkuin mikään ei koskaan muuttuisi. Vaikka , mikää ei ole niin varmaa kuin muutos, vaikka kuinka taistelisi sitä vastaan, lopputuloksena on muutos, tyhjyä paikka elämässä.

Se on totta että tällaiset yllättävät pandemiat kun voi iskeä maapallollemme, niin kuinka suurta voimattomuutta siinä voikaan tuntea, kun varsinaisesti ei voi mitään tehdä niitä estääkseenkään tulemasta.

Se tuleeko niitä lisää kun ikiroudat sulavat, ei tiedä vielä kukaan, mutta erittäin mahdollistahan se on, ihmisten pitäisi jo nyt, ennakkoon olla valmiita muuttamaan luutuneita ajatustapojaan ja pikkasen sitä omaminää pistämään ruotuun. " Minä en osaa sitä koronaa pelätä", se lausahdus sai minut vaihtamaan kampaajaa, en todellakaan halua  että hän huokuu niskaani tunnin verran.

Joku uppiniskainen ja ymmärtämätön ihminen voi saada aikaan koko ihmiskunnan katoamisen tältä pallolta, kieltäytymällä suojakeinoista näitä mörköviiruksia vastaan.Kukaan ei enää laula syksyn kuolleista lehdistä, koska itse laulajat ovat manalan majoilla, ei jäätyneistä kieloista, vai miten se nyt olikaan.

Ajatella, mitä sitten onkaan, ei pelkästään hiljainen kylätie, on hiljainen Tellus kelluskelemassa avaruudessa.

Siihen loppuu kaikkinainen vääntäminen, niin eu:sta kuin vähemmistöpuolueidenkin kannalta.

Minä en halua olla se, joka sen ratkaisevan askeleen ottaa ja saa käynnistymään koko ihmiskunnan tuhon.Vai....ottiko Aatami jo sen aikoinaan, hmm.....