hand-leg-thinking-finger-symbol-think-arKuva free:Creative Commons CC0

Tuoosa ajatus pyöri toisenkin jouluun liittyvän asian yhteydessä.Muuan joulun vastustaja loihe lausumaan, jotta mitäs siitä joulusta sitten voi lapselle kertoa, jos joulupukkikin on pelottava..

Niin, ensin heti ajattelin kauniisti Jeesus lasta seimessään, mutta eihän siitäkään voi oikeastaan kertoa sen enempää, koska loppu oli äärimmäisen karu Hänellakin, täällä maan päällä.

Sattumaltako, mutta Areenalla osui dokumentti silmiini ja kiinnostuin katsomaan sen. Siinä muuan ison uskonnon edustajat kertoivat omia näkemyksiään, miten ongelmat hoidetaan. Lapsia otettiin koulutukseen jo kolme vuotiaana, tavoitteena vallata uskonnollaan koko maailma, jokainen joka muuhun uskoo joutuu n.s. saunan taakse aamun koitteessa.

Mutta, mistä voin tietää mikä on propakandaa.

Maailma on niin levällään eri totuuksien kanssa, että tällaisen rivimummon on enää vaikea löytää mikä on valhetta ja mikä totta.

Uskon elämän olleen helpompaa joskus ennenvanhaan.

Kun naapurin vanhapoika heräsi ja katsoi tuvan ikkunasta ulos, tiesi hän totuuden lähipiirissään; ulkona joko oli talvi tai kesä, lunta tai vettä. Ei ollut luuria joka nurkalla näyttämässä lumen ja veden erilaisia alastuloja ja tuomiaan tuhoja. Kaikki oli kiltimpää ja kesympää, tai kesympää ainakin. Kai sielläkin kulisseisa osattiin pahojaan tehdä.

Noniin, ettei joulu menisi ihan sössöksi, tehdään kuopuksen kanssa meille pieni ruokajoulu ja pippareiden paistoa ja torttujen täyttöä. Pipareiden koristelu sokeri kuorrutteella on sen illan vaarallisin juttu, onnistuuko vai ei :) Ostetaan pikkaset lahjat ja somistellaan joulu jutuiilla kulmia.

Hyväksytään Joulupukki kilttinä vanhana herrana, joka paahtaa toisten eteen aaton ja yön , työympäristö voi olla vaarallinen , koska savupiippuun voi juuttua kiinni ja joissain nykypiipuissa voi mennä sähköäkin.Uijui.

Joulu olkoon hyvän tahdon ja joululaulujen aikaa, auttakoon meitä asennoitumaan rauhallisemmin asioihin.

 EI " lyödä" ketään joulupukilla eikä Jeesuslapsellakaan, toivotaan hyvää joulua vaan kaille .Ei kiristetä niin yhtään millään omasta mielestä oikeaan ajatukseen.